VIDEO Astăzi încep lucrările la metroul din Cluj – Emil Boc

Sursă foto: X


Primarul orașului Cluj – Napoca Emil Boc a declarat că miercuri încep lucrările la Magistrala I de metrou din Cluj. Acesta a mai prezentat și alte investiții de miliarde de euro din fonduri europene care se derulează în acea zonă a Transilvaniei.

„Sunt proiecte de multe miliarde de euro în derulare.

Hai să începem cu primul care se va termina: conectarea Clujului la autostradă. Acest proiect este vital pentru a decongestiona o bună parte din traficul de la Cluj și anul viitor în febuarie cel târziu va fi gata acest proiect (Drum Expres Turda – Tureni – n.r.).

Am început Spitalul Regional de Urgență, în 2027 va fi gata.

Am început primul tronson al Centurii Metropolitane, la sfârșitul anului viitor va fi gata.

Se lucrează la electrificarea căii ferate Cluj – Bihor, un proiect de 1,2 miliarde de euro, până în 2026, când va fi gata în PNRR.

Începem astăzi lucrările la metrou.

Astăzi am extins Aeroportul din Cluj, o altă poartă aeriană majoră a României, în privința dezvoltării ei”, a declarat primarul Emil Boc, cu ocazia semnării contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri din Autostrada Transilvania (A3).

Încă de la jumătatea lunii mai, Emil Boc anunța că lucrările de execuție la Magistrala I de metrou din Cluj – Napoca urmau să înceapă din luna mai, cel târziu luna iunie.

Metroul de Cluj, gata în 2031?

„Suntem în faza de obținere a Autorizației de Construire și în mai, cel târziu în iunie, încep lucrările din Florești la metroul pentru Cluj – Napoca, un metrou care până în 2026 trebuie să aibă șapte stații finalizate la nivel de tunel și de armătură, de finalizat în total metrou până în 2031 conform graficului. Avem contract de finanțare semnat pe PNRR, avem contract de finanțare după PNRR cu Guvernul României semnat, avem firmă câștigătoare care a câștigat licitația, am pregătit documentele tehnice”, a explicat luna trecută Emil Boc.

Pe 25 mai 2023 a fost semnat la sediul Primăriei Cluj – Napoca contractul pentru construirea Magistralei I de metrou din „Capitala Ardealului”. În valoare de două miliarde de euro, lucrările la această linie vor fi finalizate în 2031, potrivit estimărilor primarului Cluj – Napoca, Emil Boc.

Linia 1 va avea o lungime de 21 de kilometri și 19 stații.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: