Instanţa se va pronunţa pe cererea de schimbare a încadrării juridice în dosarul accidentului de la 2 Mai în 14 iunie

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătoria Mangalia urmează să se pronunţe în data de 14 iunie pe cererea de schimbare a încadrării juridice în dosarul Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, din ucidere din culpă în omor calificat. Avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor din accidentul de la 2 Mai, consideră că trebuie să fie aşteptări moderate în legătură cu această situaţie şi să nu fie făcut niciun pronostic. De asemenea, avocatul Adrian Bendeac, apărătorul lui Vlad Pascu, a afirmat că nu înţelege de ce a fost formulată această cerere.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat jurnaliştilor, vineri, la ieşirea din Judecătoria Mangalia, că trebuie să existe aşteptări moderate în legătură cu cererea de încadrare juridică din ucidere din culpă în omor calificat.
”Din punctul meu de vedere, trebuie să avem nişte aşteptări moderate, adică să nu facem niciun fel de pronostic. Cea mai bună opinie pe care pot să o ai în momentul de faţă este că judecătorul se va apleca asupra acestei cereri în contextul în care, cred că vă aduceţi cu toţii aminte, doamna Popoviciu, care activa la judecătoria Mangalia, s-a pronunţat pe o cerere expusă în linii foarte amănunţite la acel termen de judecată şi s-a pronunţat pe loc. Adică nu a dat un termen, nu a rămas în pronunţare pe ea. O cerere care a fost practic reiterată astăzi, doamna judecător, care a intrat în completul de judecată a simţit nevoia cel puţin o săptămână să vadă în mod concret ce am cerut noi acolo, lucru care ar trebui să ne bucure pe toţi pentru că procesul a intrat într-un făgaş normal, spunem noi, acel făgaş normal pe care ar fi trebuit să-l vedem de la bun început Aşa că pe săptămâna viitoare vedem pronunţarea cu privire la această cerere de schimbare încadrării juridice a faptei”, a explicat Adrian Cuculis, jurnaliştilor, la ieşirea din Judecătoria Mangalia.
El a adăugat că a cerut să se ia în calcul şi varianta ca Vlad Pascu ar fi intrat intenţionat cu maşina în grupul de tineri care circula pe marginea drumului.
”Uitându-ne din nou, a o suta oară, pe acele imagini pe care le ştiţi cu toţii, din faţa unităţii militare, părea la momentul respectiv că Vlad Pascu nu avea ce să caute în afara spaţiului carosabil. Maşina nu a pierdut-o de sub control, se arată foarte clar în expertiză şi am ridicat şi eu această problemă, dom’le, dacă el a încercat cu câteva ore înainte, mergea cu viteză, 200 km pe oră, în localitate şi aşa mai departe, de ce nu credem că ar fi săvârşit fapta asta cu intenţie directă? Au fost preluate şi aceste concluzii şi rămâne să vedem dacă va fi schimbată încadrarea. Ce vă pot spune cu siguranţă este că dacă va fi schimbată, dosarul în mod evident că nu o să mai rămână aici”, a afirmat Adrian Cuculis.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: