Ministrul britanic de externe David Cameron, victima unei farse

Sursa foto: Facebook

Ministrul britanic de externe David Cameron a avut un schimb de mesaje şi a purtat o convorbire video cu o persoană care pretindea că este fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, dar s-a stabilit ulterior că interacţiunile au fost de fapt o farsă, a declarat vineri Ministerul de Externe de la Londra, relatează Reuters.

„În timp ce apelul video părea în mod clar să fie cu domnul Poroşenko, în urma conversaţiei, ministrul de externe a devenit suspicios”, a precizat Ministerul de Externe într-un comunicat.

„Departamentul a investigat acum şi a confirmat că nu a fost autentic şi că mesajele şi apelul video au fost o farsă”, precizează Foreign Office.

Comunicatul nu a oferit detalii despre ce s-a discutat în timpul schimburilor de mesaje şi al convorbirii, în afară de faptul că interlocutorul i-a cerut lui Cameron datele de contact ale altor persoane.

Ministerul de Externe precizează că David Cameron a ales să facă publică farsa, pentru „cazul în care înregistrarea video este manipulată şi folosită ulterior şi pentru a se asigura că şi alţii sunt conştienţi de acest risc”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: