Turism electoral în Sectorul 1, buletine ştampilate şi mită electorală în Bucureşti

Sursa foto: GABRIEL FLUERARIU / FOTO

În primele 10 ore de vot au fost semnalate 41 de incidente în legătură cu procesul electoral în Bucureşti, între care mită electorală sau turism electoral. Dintre acestea, nouă nu s-au confirmat, iar opt sunt în curs de verificare, spun poliţiştii.

Până la ora 17.00, la nivelul Capitalei au fost semnalate 41 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, nouă nu s-au confirmat, iar opt sunt în curs de verificare.

Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.600 de lei şi au fost întocmite dosare penale pentru 13 posibile infracţiuni.

Astfel, poliţişti din cadrul Secţiei 5, au fost sesizaţi, prin apel la 112, că în zona unor secţii de votare din Sectorul 1, mai mulţi alegători ar fi transportaţi cu autoturisme la secţiile de votare, de către reprezentanţi ai unor partide politice. În urma verificărior efectuate, au fost identificate două autoturisme, cu ajutorul cărora ar fi fost transportate mai multe persoane la o secţie de votare.

În interiorul acestora au fost identificaţi doar şoferii care au declarat faptul că nu au nicio legătură cu această situaţie. La unul dintre autoturisme, s-a constatat că Inspecţia Tehnică Periodică era expirată, astfel că poliţiştii au dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi sancţionarea şoferului. Nu au fost constatate alte aspecte de natură penală sau contravenţională.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, de către un candidat la alegerile locale, cu privire la faptul că, într-o secţie de votare s-ar fi găsit un buletin de vot ştampilat. Poliţiştii din cadrul subunităţii s-au deplasat la faţa locului, unde au luat legătura cu membrii comisiei de votare. Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a constatat prezenţa unui buletin de vot ştampilat în cabina de votare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: