Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur cu dobânzi de 6% şi 6,85%, începând de luni

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Octav Ganea

Românii pot cumpăra, începând de luni, titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%, informează Ministerul Finanţelor.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 10 iunie – 4 iulie online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Între 10 iunie şi 5 iulie, titlurile de stat pot fi achiziţionate de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului, iar între 10 iunie şi 4 iulie în mediul urban şi 10 iunie şi 3 iulie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

„Odată cu această emisiune avem o facilitate nouă, aceea că am implementat plata cu POS direct la sediile unităţilor de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilă a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectuează cele mai multe dintre subscrieri. Următorul pas este ca anul acesta să dezvoltăm şi o aplicaţie care să permită achiziţia online a titlurilor de stat. Sunt paşi fireşti pentru a facilita achiziţia acestui instrument de economisire pe care românii îl apreciază. În cele cinci ediţii din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde de lei”, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, într-un comunicat al instituţiei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: