Noul ministru al Muncii vrea un „black list” pentru centrele sociale cu probleme

Ceremonie de depunere a jurământului de învestitură a Simonei Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii, a declarat pentru Observator că ar trebui ca acele centre sociale cu probleme să apară pe un adevărat „black list”.

 „Avem posibilitatea să încercăm un black list al acestor centre sociale. De la început, în special pe partea de centre private, acestea trebuie să se bată pentru a avea un grad de încredere ridicat, astfel încât aparţinătorii să-şi ducă acolo, cu încredere, pe cei din familie”, a spus ministrul.

De asemenea, noul ministru al Muncii spune despre centrele sociale cu probleme că va exista o evaluare concretă.

“Important este ca verificarea indicatorilor să se facă temeinic. Vrem ca procedura de acreditare şi licenţiere să nu se poată face fără a verifica în teren, la faţa locului. Vrem ca oamenii noştri să vadă concret care sunt condiţiile pe care aceste centre le acordă”.

În afară de centrele sociale cu probleme, noul ministru al Muncii a vorbit şi despre legea pensiilor publice şi legea salarizării. Concret, Simona Bucura Oprescu îşi doreşte „echitate între pensiile pe care românii le câştigă”, dar şi „să avem performanţă în administraţia centrală şi locală”.

„Îmi doresc să avem o lege a salarizării care să-i stimuleze pe cei care muncesc. Să nu fie suficient că ai intrat în sistemul public şi, datorită vechimii, să ai deja o remuneraţie mai bună”, a fost mesajul tranşant al Simonei Bucura Oprescu, ministrul Muncii.

Nu în ultimul rând, Simona Bucura Oprescu a precizat că îşi doreşte o lege a salarizării bazată pe ierarhizare, „pentru că aplicarea legii s-a făcut astfel încât toţi constatăm că în România există angajaţi care au venituri în plată mai mari decât preşedintele României”.

Concluzia ministrului Muncii este clară: „Cea mai importantă provocare pe care o am este de a reda încrederea românilor în instituţiile pe care Ministerul Muncii le are”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: