Sibiu: La Spitalul Judeţean va funcţiona a doua bancă de lapte matern din ţară, după cea de la Bucureşti

Sursa foto: X

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu va funcţiona a doua bancă de lapte matern din ţară, după cea de la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, care va permite hrănirea copiilor prematuri cu acest lapte, informează un comunicat de presă trimis miercuri către AGERPRES.

Astfel, în premieră, la Sibiu va funcţiona o bucătărie dietetică unde va fi instalată aparatură de pasteurizare a laptelui matern.

„Va fi a doua bancă de lapte matern din România, după cea existenta la Spitalul ‘Marie Curie’ din Bucureşti, care va permite ca micuţii internaţi să poată fi hrăniţi cu lapte de mamă”, a declarat dr. Livia Ognean, şefa Secţiei Clinice de Neonatologie a SCJU Sibiu.

Potrivit neonatologilor sibieni, mamele ai căror nou-născuţi ajung la terapie intensivă provin din medii defavorizate, cu sarcini care nu au fost monitorizate medical sau care suferă de diverse afecţiuni, printre cele mai frecvente fiind diabetul zaharat sau obezitatea.

Printr-o finanţare obţinută de către Consiliul Judeţean Sibiu de la Ministerul Sănătăţii, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Secţia ATI pentru nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va fi dotată cu echipamente destinate salvării de vieţi, iar numărul de paturi vă creşte de la 10 la 12.

„10% dintre copiii care se nasc la Maternitatea din Sibiu ajung, în medie, la Secţia de Terapie Intensivă. Asta înseamnă că de-a lungul unui an, peste 300 de micuţi au nevoie de sprijin încă de la naştere. Din fericire, la Sibiu avem un medic neonatolog de excepţie, pe doamna dr. Livia Ognean, care ne-a sprijinit enorm în acest proiect al cărui scop este de a oferi micuţilor o şansă în plus la viaţă, iar medicilor aparatura necesară salvării de vieţi”, a afirmat Daniela Câmpean, preşedinta CJ Sibiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: