Ce spune Bolojan despre rolul lui Iohannis în formarea Coaliției

Ilie Bolojan
Sursa foto: Inquam Photos

Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, proaspăt reconfirmat în funcția de președinte al Consiliului Județean, a declarat, miercuri, la Digi24, că liberalii ar trebui să meargă cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale din septembrie, în contextul informațiilor potrivit cărora Marcel Ciolacu le-a transmis marți liderilor liberali în ședința de coaliție că dacă PNL nu e de acord să îl susțină pe el drept candidat comun la alegerile prezidențiale, PSD ar urma să meargă cu tandemul Mircea Geoană – candidat la Cotroceni și Marcel Ciolacu – premier.

Bolojan spune că există alegători PNL care nu s-au regăsit în coaliția formată între PNL și PSD „într-o pondere mult mai mare decât electoratul dur al PSD”. El de asemenea a afirmat, în legătură cu influența președintelui Klaus Iohannis în formarea Coaliției și asupra PNL-ului în ultimii ani, că „cei care au fost în conducerea partidului trebuie întrebați despre această chestiune”.

Citește mai mult AICI

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor:

„Nu vă pot confirma sau infirma conținutul discuțiilor care au avut loc pe aceste teme. Din punctul meu de vedere, PNL ar trebui să se ducă cu candidatul propriu în aceste alegeri. Ce am experimentat în această perioadă electorală: Există categorii de electori, electorii noștri ai PNL, care nu s-au regăsit în coaliția formată între PNL și PSD într-o pondere mult mai mare decât electoratul dur al PSD și în multe zone s-au pierdut voturi, s-a văzut și ce s-a întâmplat cu experimentul din Capitală.

Dacă la un vot din primul tur de scrutin, dintr-un singur tur, are o logică să te duci, de exemplu, în locale și să faci coaliție pentru a obține cel mai mare număr de voturi cu care poți câștiga o primărie, pentru că asta este regula la noi, în cazul alegerilor prezidențiale este vot din două tururi, trebuie să obții jumătate plus unu din voturi, prin urmare fiecare partid poate să se ducă cu candidatul propriu și în turul doi electorii vor hotărî cine ar fi președintele României.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: