Mii de români au sunat la Salvare după cea mai fierbinte zi din ultimii 65 de ani

Sursă foto: X

Este alertă la serviciile de ambulanță din toată țara. Mii de oameni au avut nevoie de intervenția medicilor, în ultimele zile, din cauza căldurii sufocante. Joi a fost cea mai fierbinte zi din ultimii 65 de ani.

Serviciul de ambulanță București-Ilfov a primit nu mai puțin de 6000 de solicitări în ultimele patru zile, dintre acestea peste 3000 de cazuri reprezentând urgențe medicale. Ales Grasu, manager general la Serviciul de Ambulanță București, a explicat ce trebuie să facă românii pentru a se confrunta cu probleme de sănătate din cauza căldurii.

”Pentru a diminua efectele caniculei asupra organismului este important să ținem cont de mai multe sfaturi. În primul rând, în intervalul 11 – 18, nu se face expunere voluntară la soare, nu se face plajă. Nu se face sport în soare, nu se fac activități de grădinărit sau activități fizice în soare. Dacă activitățile ocupaționale presupun activitate în exterior, în soare, va trebui ca cei care lucrează în construcții, de exemplu, să facă pauze foarte dese, la cel mult o oră, de minimum 15 minute, pe care să le petreacă într-o incintă ventilată, să se hidrateze bine și se poarte îmbrăcăminte adecvată. La plecarea de acasă se va purta îmbrăcăminte amplă, lejeră, de culoare deschisă, din fibre naturale, care să acopere cat mai mult din suprafața corporală. Capul va fi protejat cu pălărie, șapcă, sau se va purta umbrelă de soare”, spune Alice Grasu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: