Doi jurnaliști radio susțin că asistenții lui Biden le-au transmis în avans întrebările pentru interviu

Sursă foto: Twitter

Doi jurnalişti americani de radio care l-au intervievat recent pe preşedintele american au declarat sâmbătă că au primit în avans de la echipa acestuia întrebările pe care ar fi trebuit să i le pună, o practică pe care campania lui Joe Biden nu a negat-o şi a promis că îi va pune capăt. Scandalul intervine în pline dezbateri în rândul democraţilor în legătură cu capacitatea lui Joe Biden de a fi un contracandidat redutabil pentru republicanul Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Campania lui Biden a transmis că nu va mai sugera întrebări jurnaliştilor care îl intervievează pe preşedinte.

„În timp ce gazdele emisiunilor au fost întotdeauna libere să pună orice întrebări doresc, de acum înainte ne vom abţine de la a mai oferi întrebări sugerate”, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu programarea comunicării cu presa a lui Biden.

Reacţia vine după ce Andrea Lawful-Sanders, gazda unei emisiuni radio din Philadelphia, a declarat pentru CNN că a primit o listă cu întrebări recomandate de echipa lui Biden, din care a ales patru. Ea a fost printre primii jurnalişti care au vorbit cu preşedintele Joe Biden după prestaţia sa lamentabilă de la dezbaterea cu Donald Trump din 27 iunie, în condiţiile în care aliaţii i-au cerut preşedintelui să aibă mai multe apariţii media spontane. Un al doilea prezentator de la un post de radio local a declarat, la rândul său, sâmbătă, pentru ABC News şi CNN, că i s-a furnizat o listă de întrebări înainte de a-l intervieva pe preşedintele Joe Biden în această săptămână.

„Da, mi s-au dat câteva întrebări pentru Biden”, a declarat Earl Ingram de la CivicMedia pentru ABC News. Ingram, un prezentator cunoscut al unui post de radio din Wisconsin, l-a intervievat pe Biden săptămâna aceasta în urma prestaţiei sale la dezbatere.

Ingram a mărturisit că a primit cinci întrebări şi a ales să pună patru dintre ele.

„Nu am avut ocazia să îl întreb toate lucrurile pe care voiam să le întreb”, a recunoscut el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: