Harta mediilor de 10 la BAC 2024 – cele mai puține medii de 10 în ultimii 11 ani

Ministerul Educației

39 de candidați care au susținut examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie, au obținut media 10, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației. Sunt cele mai puține medii de 10 din ultimii 11 ani. Acestea sunt rezultatele înainte de contestații, conform Edupedu.ro

În București, 13 candidați au luat media 10 la examenul național de Bacalaureat. Anul trecut, în Capitală au fost 5 medii maxime.

Lista colegiilor din București în care elevii au luat media 10 la BAC 2024:

În această sesiune a examenului de Bacalaureat 2023, 3 medii de 10 au fost înregistrate în județul Iași. În județele Cluj, Botoșani, Bihor, Bacău, Galați și Ialomița sunt câte 2 candidați cu media 10.

Potrivit Ministerului Educației, numărul notelor de 10 pe probe/discipline de examen:

  • Limba și literatura română: 408;
  • Limba și literatura maternă: 21;
  • Proba obligatorie a profilului: 3.279 (Matematică -2.424 / Istorie – 855);
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 4.866 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la disciplina Logică și argumentare: 1.234).

Cel mai mare număr de medii de 10 s-a înregistrat în 2020, an de pandemie, când au fost 308 medii de 10 la nivel național, dintre care 49 în București, tot un record.

Informații de context

Contestațiile pot fi depuse/transmise luni, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

  1. să-și fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. să obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: