Analist politic: Lui Ciolacu îi convine, evident, un tur doi cu liderul AUR, nu cu Ciucă

Sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

PSD îl promovează mediatic intens, din nou, pe George Simion. Analist politic: „Lui Ciolacu îi convine, evident, un tur doi cu liderul AUR, nu cu Ciucă”

Prezidențiale – Ciolacu vrea Simion, nu Ciucă. Botezul primului născut al lui George Simion a fost mediatizat intens de presa apropiată și finanțată de PSD.

Relația presei pesediste cu Simion

Nu este chiar o premieră, canalele de presă apropiate de PSD făcându-i extrem de multe servicii de imagine lui George Simion în trecut.

Potrivit defapt.ro, aceste canale mediatice l-au promovat pe liderul AUR în special în 2022 și puțin în 2023.

Din a doua jumătate a lui 2023 și în 2024, Simion a fost aproape ignorat de către Antena 3, România TV, Realitatea TV și site-uri de știri finanțate de PSD.

Explicația era simplă: apropierea alegerilor locale și europarlamentare, la care Simion nu trebuia să aibă un scor prea mare.

PSD are nevoie iar de liderul AUR

Acum, însă, PSD are nevoie din nou de George Simion.

Pentru extrem de importantele alegeri prezidențiale.

Deloc întâmplător, deci. Pentru că alesul PSD pentru a candida, Marcel Ciolacu, este foarte probabil să se bată pentru Cotroceni în turul al doilea cu șeful PNL, Nicolae Ciucă.

În nici o ecuație, însă, Ciolacu nu are șansa să fie ales în fața unui candidat de dreapta.

Prin urmare, miza PSD în acest moment este să împiedice accederea lui Ciucă în turul al doilea.

Canalele mediatice de serviciu

Una din metode este să-i crească iarăși cota electorală lui George Simion.

Deocamdată, este vorba de un sprijin indirect, mediatic.

E suficientă, de altfel, monitorizarea presei în ultimele trei zile, după botezul fiului lui Simion, organizat în Bucovina.

Prezidențiale – Ciolacu vrea Simion, nu Ciucă

Potrivit mai multor analiști politici consultați de către DeFapt.ro, Ciolacu ar face orice pentru un tur al doilea prezidențial cu George Simion.

„Ciolacu vrea o victorie facilă, cu un candidat extremist, vrea să fie el naționalistul bun”, a spus unul dintre aceștia.

Un alt analist a arătat că „lui Ciolacu îi convine, evident, un tur doi cu liderul AUR, nu cu Ciucă. Mulți spun că Ciucă nu are notorietatea necesară să se bată pentru Cotroceni, dar în turul al doilea calculele se fac altfel.

În al doilea rând, liderul PNL a crescut destul de mult în imagine în ultimele două luni, candidând în fața premierului în exercițiu în turul al doilea va câștiga”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: