Guvern: Declaraţie de reciprocitate în baza căreia persoanele impozabile din UK vor beneficia de rambursarea TVA

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a aprobat joi un memorandum având ca temă elaborarea textului declaraţiei de reciprocitate în baza căreia persoanele impozabile din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (UK) vor beneficia de rambursarea TVA pe care au plătit-o în România, potrivit prevederilor Directivei a 13-a.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prin acest memorandum, Guvernul adoptă o declaraţie de reciprocitate, în baza căreia persoanele impozabile din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord vor beneficia de rambursarea TVA plătită în România.

„Acestea vor putea beneficia de rambursarea TVA începând cu data intrării în vigoare a memorandumului, ca şi în cazul celorlalte state non-UE cu care România a semnat declaraţii de reciprocitate, precum Turcia, Serbia, Norvegia şi Elveţia. Măsura este luată în contextul în care UK nu mai este membră a Uniunii Europene, iar perioada de tranziţie în care este aplicabilă legislaţia UE în materie de TVA s-a încheiat”, se arată în comunicat.

De la 1 ianuarie 2021, Marea Britanie are statut de ţară terţă din punct de vedere al TVA, inclusiv în ceea ce priveşte rambursările de TVA, cu excepţia operaţiunilor cu bunuri care intră sub incidenţa Protocolului privind Irlanda/Irlanda de Nord, care face parte din Acordul de retragere, şi pentru care continuă să aplice legislaţia UE în materie de TVA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: