NATO75 Liderii europeni îl apără pe Biden în urma gafelor, dar presa crede că se încheie cariera sa politică

Sursa foto- x

Liderii europeni l-au apărat pe preşedintele american Joe Biden după o serie de gafe făcute de acesta în timpul summitului NATO încheiat joi, în schimb presa europeană vede în aceste gafe o dovadă suplimentară că preşedintele democrat nu este apt să-l învingă pe republicanul Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie, scrie vineri Reuters.

La un eveniment din cadrul summitului, Biden l-a prezentat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski drept „preşedintele Putin”, dar apoi s-a corectat. Mai târziu, el a vorbit despre vicepreşedinta sa Kamala Harris ca fiind „vicepreşedintele Trump”, în timpul unei conferinţe de presă care fusese aranjată de consilierii săi tocmai pentru a încerca să arate că preşedintele încă este într-o formă bună după ce la dezbaterea electorală televizată cu rivalul său republican Donald Trump din 27 iunie a fost confuz şi dezorientat.

După acea dezbatere care a alimentat discuţiile despre capacitatea preşedintelui în vârstă de 81 de ani de a mai câştiga cursa prezidenţială şi de a-şi mai exercita atribuţiile numeroşi susţinători ai săi i-au sugerat să-şi retragă candidatura, idee refuzată de Joe Biden, cel puţin până în prezent.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: