Perle BAC 2024. Ce au înțeles elevii de clasa a XII-a despre comunism și Nicolae Ceaușescu: „Soția lui nu a vrut”

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Perle BAC 2024. La scurt timp de la publicarea rezultatelor pentru examenul de Bacalaureat, au apărut în spațiul public și perlele elevilor care s-au bazat mai mult pe creativitate, decât pe studiu.

Perle BAC 2024.Au apărut primele perle de la examenul de BAC 2024, din cadrul probei la Istorie. Elevii de clasa a XII-a au apelat la formulări diverse și tipuri de exprimări în încercarea de a răspunde la subiectele, ce au fost considerate accesibile în dificultate de către profesori. Cu toate acestea, rezultatele au arătat o serie de greșeli semnificative făcute de absolvenții examenului.

În cadrul probei obligatorii la Istorie, elevii de clasa a XII-a au avut de elaborat un eseu despre România postbelică, concentrându-se pe o acțiune politică specifică din perioada 1946-1960 și pe două aspecte relevante legate de aceasta. De asemenea, subiectul a cerut menționarea a două măsuri adoptate în politica internă a României între 1964-1985, precum și prezentarea unui eveniment istoric din perioada național-comunismului care să ilustreze implicarea României în relațiile internaționale. Elevii trebuiau să-și exprime și să susțină un punct de vedere cu privire la consolidarea democrației postdecembriste în perioada 1990-1995, utilizând un argument istoric.

În contextul acestor cerințe riguroase, însă decente, unul dintre elevi a reușit să aducă un zâmbet pe buzele celor prezenți, scriind o propoziție care a fost primită cu hohote de râs: „Ceaușescu și-a asumat soarta, dar soția lui nu a vrut”.

Vă prezentăm câteva dintre perlele scrise de elevi la BAC 2024, la proba obligatorie a profilului:

  • „Ceaușescu unește PNL și PSD în Partidul Comunist”
  • „Nicolae Ceaușescu încearcă să adere la NATO și încearcă să acceseze fonduri pentru construcția podului Giurgiu-Ruse”
  • „Cel de-Al Doilea Război Mondial s-a desfășurat pe o perioadă de 7 ani, a început în 1939 și s-a încheiat în 1945”
  • „O acțiune diplomatică în perioada 1946-1960 a fost regimul lui Petru Mușat“
  • „În timpul lui Ion Iliescu România semnează un tratat de alianță cu Matei Corvin, acesta îi trimite 25.000 de soldați”
  • „Primul conducător care a unit România cu statele vecine: Basarabia, Bucovina și Transilvania a fost Alexandru Macedon”
  • „Ceaușescu a fost alergat de legionari apoi prins și executat!”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: