Nicoleta Pauliuc: Aderarea la NATO, momentul de la care România a devenit o democrație liberală consolidată

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Într-un mesaj pentru evenimentul “Bucharest Leaders’ Summit”, președinta Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat, Nicoleta Pauliuc spune că, acum 20 de ani, când România a intrat în NATO, a fost, fără îndoială, momentul de inflexiune, după care direcţia pe care au urmat-o societatea, economia, şi instituţiile statului a fost cea bună.

„Nu mai vorbesc de elementul esenţial al securităţii naţionale, fără de care nici democraţia şi nici prosperitatea economică nu pot fi cuantificate. Acest lucru este relevant de ţinut minte mai ales în contextul în care vedem cu toţii că există o tendinţă de schimbare a percepţiei asupra finalităţii războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Să fim fericiţi cu ideea că, la noi, în România, la Kogălniceanu, se construieşte cea mai mare bază NATO din Flancul Estic al Alianţei. Spun acest lucru pentru că am văzut că există tentaţia unora de a ne cere să ne pregătim de un posibil conflict militar luând în braţe panseluţe, confecţionând coroane şi spunând „aloha” ruşilor”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

Președinta Comisiei de Apărare din Senat mai spune și că aderarea la NATO a pavat drumul României spre Uniunea Europeană, în condițiile în care Alianţa Atlanticului de Nord nu este doar o construcţie militară, ci şi una politică.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: