Danemarca anunţă un nou pachet de asistenţă militară pentru #Ucraina în valoare de 750 de milioane de euro

Sursă foto: Facebook / Troels Lund Poulsen

Ministrul de externe danez Lars Lokke Rasmussen a anunţat joi un nou pachet de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de 750 de milioane de euro, potrivit serviciului de presă al MAE danez, citat de agenţia Ukrinform.

„Bucuros să anunţ un nou pachet de sprijin militar pentru Ucraina în valoare de 750 de milioane de euro pentru susţinere apărării sale aeriene şi a artileriei sale. Danemarca caută de asemenea oportunităţi de a investi în industria militară a Ucrainei”, a afirmat Rasmussen.

Danemarca „stă ferm” alături de Ucraina şi poporul său, a adăugat acesta.

Ministrul danez al apărării a făcut un anunţ similar pe reţeaua X, menţionează agenţia Reuters.

Agenţia Ukrinform a făcut cunoscut mai devreme că şeful biroului prezidenţial ucrainean Andri Iermak şi şefa guvernului danez Mette Frederiksen au discutat despre ajutorul militar pentru Ucraina şi viitorul Summit global pentru pace ce urmează să aibă loc în Elveţia.

În capitala daneză s-a desfăşurat marţi şi miercuri Summitul pentru Democraţie, eveniment la care au participat, pe lângă Iermak şi oficial ucraineni, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precum şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Pe 8 mai, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat cu şefa guvernului danez soluţii de accelerare a transferului de aeronave de luptă F-16 către Ucraina.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: