WSJ: Presupusul atacator al lui Trump avea dispozitive explozive în maşină

Sursa foto: X

Autorităţile au găsit dispozitive explozive în maşina tânărului despre care oficialii spun că a încercat să îl asasineze pe fostul preşedinte Donald Trump, au declarat pentru Wall Street Journal persoane informate cu privire la anchetă.

Maşina, condusă de Thomas Matthew Crooks, a fost parcată sâmbătă în apropiere de mitingul lui Trump din Butler, Pennsylvania, au declarat persoanele respective.

De asemenea, sursele WSJ au declarat că Thomas Matthew Crooks a folosit în atac o armă care fusese cumpărată de tatăl său. Este vorba de o puşcă de tip AR cu care Crooks a reuşit să tragă mai multe gloanţe de pe un acoperiş înainte ca un lunetist al Secret Service să riposteze, ucigându-l.

Atacul a dus la moartea unui spectator, în timp ce alţi doi au fost răniţi grav, iar Donald Trump a fost rănit uşor la urechea dreaptă.

Într-o declaraţie făcută duminică dimineaţă, FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, drept „subiectul implicat” în ceea ce a numit o tentativă de asasinat asupra fostului preşedinte Trump. Suspectul era un alegător înregistrat ca republican, conform registrelor electorale ale statului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: