Întâlnire Sorin Grindeanu și Lucian Bode la sediul PNL

Sorin Grindeanu (Inquam Photos George Călin)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut, marţi, o întâlnire cu secretarul general al PNL, Lucian Bode, la sediul central al liberalilor.

Potrivit unor surse, discuţiile au vizat proiectele de infrastructură feroviară în contextul în care ministrul Transporturilor va efectua miercuri o vizită în teritoriu, la care ar urma să participe şi secretarul general al PNL, confrom AGERPRES.

Întâlnirea are loc în contextul în care coaliţia de guvernare discută măsurile privind reducerea cheltuielilor bugetare şi măsuri fiscale.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că, în urma discuţiilor purtate luni în coaliţie, 99% dintre măsurile privind reforma administrativă sunt decise şi, de asemenea, o parte dintre măsurile fiscale.

„Dacă nu luăm măsuri, va fi o situaţie dramatică. (…) Cert este, dacă în acest moment nu se face o reformă administrativă în paralel cu o reformă de reducere a unor excepţii fiscale, din Codul fiscal, toate excepţiile însumează în jur de 75 de miliarde de lei în România. (…) România, în acest moment, fără nicio măsură luată, va ajunge la un deficit mai mare decât deficitul de anul trecut. Deci, un deficit mai mare de 6,2%, dacă Guvernul României nu ia în acest moment nicio măsură. Ce înseamnă acest lucru? Automat va duce la blocarea fondurilor europene, la costuri mult mai mari pentru acoperirea deficitului şi, cum e şi normal, va duce mult mai devreme decât alegerile din 2024 la o instabilitate politică”, a afirmat Ciolacu, luni seară, la Aleph News.

El a adăugat că, până la sfârşitul lunii august, Guvernul va aproba concomitent ordonanţa de urgenţă care vizează reducerea cheltuielilor bugetare şi reforma administrativă şi pe cea privind măsuri fiscale prin care să crească veniturile la buget.

Prim-ministrul a mai arătat că Executivul intenţionează să adopte şi o a treia ordonanţă de urgenţă care vizează combaterea evaziunii fiscale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL