Peste 21.400 de persoane au urmat cursuri gratuite de formare profesională, în primele nouă luni

FACEBOOK/ANOFM
Sursă foto: Facebook / ANOFM

Peste 21.400 de persoane au participat în primele nouă luni ale acestui an la programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), din totalul celor 21.478 de participanţi, 19.546 sunt şomeri, iar 1.453 fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, 357 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, altele decât şomerii, 44 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite de evaluare a competenţelor, în timp ce 78 de persoane beneficiază de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

În perioada de referinţă au fost organizate 1.258 programe de formare profesională gratuite, dintre care 855 programe de calificare/recalificare, 274 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare, precum şi 129 programe de competenţe cheie/transversale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: