România Frumoasă – Călători români în ţări străine (1890 – 1990), la Muzeul Hărţilor

 

Expoziţia „Fotografii pe harta lumii. Călători români în ţări străine (1890 – 1990)” este deschisă la Muzeul Hărţilor din 17 iulie. Provenite din Arhiva de Fotografie, o platformă iniţiată şi gestionată de Asociaţia Renascendis, materialele, de o mare valoare documentară, acoperă un secol de călătorii și oferă o imagine asupra obiceiurilor și evoluției fenomenului.

Expoziția include aparate foto, albume, ghiduri și hărți, tot felul de suveniruri aduse din locurile vizitate de călătorii români, fotografi amatori sau profesioniști.

Pe la 1900, puţinii români care călătoreau în străinătate erau atraşi de staţiunile balneoclimaterice austro-ungare, germane, de orașele de pe Coasta de Azur sau de Viena.

În timp ce între anii 1920 și 1940, o serie de călători români ajungeau în nordul Africii, mai târziu, după sfârșitul războiului, în perioada dintre 1950 și 1980 excursiile erau limitate la țări din spațiul socialist.

Expoziţia este deschisă în perioada iulie – septembrie 2024, iar programul este de miercuri până duminică, între 10:00 și 18:00.

În perioada vacanţei, copiii beneficiază de acces gratuit.

România Frumoasă – Oameni, fapte, locuri

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: