Elon Musk anunță că va muta companiile din California din cauza unei legi privind transexualii

Sursa foto: Facebook

Elon Musk a declarat că va muta sediile SpaceX și X în Texas, după ce o lege din California a blocat școlile să oblige profesorii să informeze părinții cu privire la modificările identității de gen a unui elev, transmite AFP.

”Aceasta este ultima picătură”, a declarat Musk pe X, la o zi după ce guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat legea care a aprins războaiele culturale deja tensionate într-un an electoral american tumultuos, scrie News.ro.

”Din cauza acestei legi și a multor altora care au precedat-o, atacând atât familiile, cât și companiile, SpaceX își va muta acum sediul central din Hawthorne, California, la Starbase, Texas”, a anunțat Musk.

Multimiliardarul a mai spus că va transfera X, fostul Twitter, de la sediul său art-deco din San Francisco la Austin, o amenințare pe care a mai făcut-o, dar pe care nu a dus-o niciodată la bun sfârșit.

”M-am săturat să mă feresc de bande de drogați violenți doar pentru a intra și a ieși din clădire”, a mai scris Musk.

El a mutat deja sediul Tesla din Palo Alto, în Silicon Valley, în Austin, Texas, dar menține încă sediul central de inginerie în California.

Magnatul și-a exprimat un dispreț profund față de utilizarea ”pronumelor preferate” transgender, ironizând adesea practica de pe rețelele sociale și respingând-o ca făcând parte dintr-o agendă ”woke” care era periculoasă pentru societate.

Musk este tatăl unei fiice trans de care este înstrăinat și dă vina pe educația din școala privată din California pentru faptul că a făcut-o să fie de extremă stânga din punct de vedere politic și a întors-o împotriva sa.

Newsom a promulgat luni legea după un proces legislativ controversat care a opus o mână de consilii școlare care luptă pentru drepturile părinților activiștilor LGBTQ preocupați de bunăstarea elevilor vulnerabili.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: