Cum au „încurcat” tragediile de la Crevedia și Ferma Dacilor controalele pompierilor din Satu Mare

Sursa foto: Pixabay

Un incendiu uriaș, care a avut loc joi în Satu Mare și care a durat 28 de ore până să fie stins, a scos la iveală o situație revoltătoare. Firma despre care se știa, de mai bine de doi ani, că nu are autorizație la incendiu a fost trecută cu vederea. Motivul? În 2023, când era planificat controlul la societatea comercială, pompierii au avut alte priorități, ca urmare a tragediilor de la Crevedia și Ferma Dacilor, dar și a scandalului național legat de „azilele groazei”, transmit reprezentanții ISU Satu Mare.

Explicația halucinantă pentru controlul nefăcut la timp a fost dată, miercuri, negru pe alb, chiar de reprezentanții ISU Satu Mare.

Incendiul la care se face referire în document a izbucnit joi, pe 11 iulie 2024, în Satu Mare. Un depozit de colectare deșeuri carton, hârtie și mase plastice a luat foc, cel mai probabil din cauza unei țigări aruncate la întâmplare, arată datele ulterioare din anchetă.

Pentru a stinge focul care amenința să se extindă la un depozit de cherestea din vecinătate, dar și la două case și o stație de carburanți din zonă, au intervenit, în total, aproximativ 70 de pompieri din Satu Mare, Bihor și Maramureș. Mai mult, au fost și salvatori veniți special din concediu, pentru a da o mână de ajutor.

În curtea afectată de foc au fost găsite mai multe butelii, care puteau exploda în orice clipă. Din cauza caniculei, 4 pompieri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău. Intervenția care a durat, în total, 28 de ore a fost coordonată de însuși inspectorul șef al ISU Satu Mare, locotenent colonel Buzduga Sergiu Marius.

După ce s-a aflat public că societatea comercială nu avea autorizație la incendiu, reprezentanții ISU Satu Mare au venit cu precizări. În documentul transmis presei, pompierii dau vina exclusiv pe tragediile de la Crevedia și Ferma Dacilor, dar și pe scandalul național iscat de „azilele groazei”.

„În referire la incendiul de amploare care s-a produs în data de 11.07.2024, la un depozit de materiale reciclabile, ISU Satu Mare face următoarele precizări pe linia controalelor de prevenire efectuate și aspectelor constatate în domeniul securității la incendiu:

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: