Rețea de infractori cibernetici, destructurată de poliția britanică. Ei au escrocat aproape 70 de mii de oameni

atac cibernetic
Sursă foto: X

Poliția britanică a anihilat o rețea de infractori cibernetici care au escrocat aproape 70 de mii de oameni. Victimele au fost convinse să-și divulge informații personale precum parole și date bancare. Este vorba despre un site care, pentru un abonament lunar, te învăța și te ajuta să comiți fraude pe net.

Polițiștii au arestat câteva zeci de oameni – dar încă aproape 800 de suspecți au fost avertizați că li se cunoaște identitatea. Totul are legătură cu un site care ajuta pe oricine să creeze site-uri false, extrem de asemănătoare cu acelea ale unor instituții sau bănci, pe care utilizatorii erau păcăliți să intre și să își divulge datele personale.

Helen Rance, poliţistă:

Știm că sunt 70.000 de victime în Marea Britanie. Poate că și-au dat detaliile, poate nici nu știu că au căzut victimă înșelătoriei. Unii au pierdut sume mari de bani. E dificil să estimăm cât de mulți acum, dar în toată țara sunt păgubiți care și-au dat datele personale, crezând că interacționează cu o organizație de încredere și de fapt erau pe site-uri false.

Astfel au fost copiate site-urile a 170 de companii – și create peste 40 de mii de site-uri false.

Helen Rance, poliţistă:

Pare o înșelătorie sofisticată, dar realitatea este că le era extrem de ușor infractorilor să folosească LabHost. Standardul de intrare era extrem de scăzut, fapt care probabil i-a încurajat să îl folosească fără să conștientizeze că îi urmărim. Asta însă ne-a permis să îi identificăm.

Până acum poliția britanică a notificat 25 de păgubiți în Marea Britanie – dar numărul lor este mult mai mare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL