România a primit finanţări UE pentru 3 proiecte de infrastructură, în valoare de 260 de milioane de euro

Sursa foto: Pixabay

Comisia Europeană a comunicat miercuri proiectele câştigătoare la ultimul apel de proiecte din Mecanismul pentru Interconectarea Europei. România a primit finanţări pentru trei proiecte de infrastructură, în valoare totală de aproape 260 de milioane de euro, unul dintre ele având ca finalitate îmbunătaţirea condiţiilor de navigabilitate pe sectorul dunărean comun al României şi Bulgariei. ”Îmbunătăţirea navigabilităţii pe Dunăre e mai necesară ca oricând, luând în calcul noile realităţi geopolitice din estul Europei”, afirmă fostul comisar european pentru Transporturi Adina Vălean.

“Dunărea a fost o prioritate în mandatul meu de comisar pentru transporturi şi mă bucur că un proiect care trenează de mulţi ani, Fast Danube 2, a fost în sfârşit depus cu succes şi finanţat de Comisia Europeană cu aproape 200 de milioane de euro. Ducerea la bun sfârşit al acestui proiect ar duce la asigurarea unei perioade minime de 340 de zile pe an de navigabilitate. Îmbunătăţirea navigabilităţii pe Dunăre e mai necesară ca oricând, luând în calcul noile realităţi geopolitice din estul Europei”, a declarat fostul comisar pentru transporturi, Adina Vălean.
Fast Danube 2 va îmbunătăţi condiţiile de navigabilitate pe sectorul dunărean comun al României şi Bulgariei, iar proiectul este depus de Regia Autonomă Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi. Suma exactă a finanţării este de 195.499.818.
Comisia Europeană a selectat 134 de proiecte de transport în acest apel de proiecte, din 408 aplicaţii, majoritatea fiind proiecte de cale ferată şi cursuri de apă navigabile.
“Un alt proiect finanţat în acest ultim apel de proiecte din fondurile Mecanismului pentru Interconectarea Europei este reabilitarea căii ferate Valea Călugărească – Buzău. Suma acordată este de 45 de milioane de euro. De asemenea, România, împreună cu Republica Moldova şi Ucraina primesc aproape 14 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii la frontierele Galaţi, Giurgiuleşti, Reni”, potrivit fostului comisar european pentru transporturi.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: