METEO Cod roșu de vijelii și rafale de peste 90 km/oră în Sibiu

Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com

Zeci de localități din Sibiu sunt sub avertizare cod roșu de vijelii, anunță meteorologii. Avertizarea anunță vijelii puternice, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină și ploi torențiale.

Meteorologii au emis un nou cod roșu pentru Sibiu, fiind vizate încă 24 de localități: Mediaș, Dumbrăveni, Copșa Mică, Șeica Mare, Axente Sever, Bazna, Slimnic, Laslea, Dârlos, Târnava, Moșna, Biertan, Brateiu, Micăsasa, Blăjel, Bârghiș, Alma, Vurpăr, Hoghilag, Valea Viilor, Șeica Mică, Alțina, Ațel, Mihăileni.

Noua avertizare este valabilă până la 13.45.  Anterior, meteorologii emiseseră o avertizare cod roșu care a vizat localitățile Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Săliște, Rășinari, Șelimbăr, Ocna Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului, Slimnic, Gura Râului, Loamneș, Orlat, Poiana Sibiului, Cristian, Șura Mare, Sadu, Șura Mică, Boița, Tilișca, Poplaca, Apoldu de Jos, Ludoș, Râu Sadului. Acest prim cod roșu e în vigoare până la 13.15.

Furtună devastatoare a fost și în Oradea. Rafalele au depășit 100 de km pe oră, apropiate de forța unui uragan.  Orașul a fost paralizat de un fenomen meteo extrem care, deși a durat doar câteva minute, a provocat distrugeri semnificative în tot orașul.

Arborii și stâlpii prăbușiți au lăsat cartiere întregi fără curent electric, iar acoperișurile mai multor case și blocuri au fost aruncate în stradă. Furtuna a fost atât de puternică, încât a distrus aproape în totalitate un parc. Până și dalele de beton au fost scoase din pământ.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: