Cum se vede întoarcerea la birou a corporatiștilor în traficul de la metrou

Metrou Bucureşti
Sursa foto: Facebook / Metrorex

Traficul la metrou a crescut cu aproape 15% în primele șase luni din acest an arată datele Metrorex furnizate la solicitarea Economica.net. Astfel, în total s-au înregistrat peste 72 de milioane de validări la toate stațiile de metrou. Față de prima jumătate din 2019, ultimul an care nu a fost afectat de pandemie, scăderea este de 20%. Atunci au fost înregistrate aproape 90 de milioane de validări, potrivit economica.net.

Stațiile de metrou au fost magnet pentru construcția de clădiri de birouri, astfel că s-au creat adevărate poluri în jurul acestora. Vorbim de stațiile din nord, Pipera și Aurel Vlaicu, dar și Grozăvești-Semănătoarea. De avantajul stațiilor de metrou într-un București sufocat de traficul rutier beneficiază si clădirile de birouri construite în apropierea celor de la Jiului, Preciziei, 1 Mai sau Politehnică.

După ridicarea restricțiilor impuse de pandemie pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, marile corporații au adoptat modelul de lucru hibrid, care a dus și la o creștere a traficului la metrou.

S-a simțit chiar din primăvara acestui an, atunci când trenurile de pe linia M2 Berceni-Pipera ajungeau pline la stația Unirii, iar cei care erau nevoiți să schimbe, aveau de așteptat chiar și al treilea tren pentru a urca.

Și asta se vede și în datele de la metrou. Numărul de validări la stația de metrou Pipera a fost mai mare în primul semestru din acest an față de datele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut, cu un vârf atins în luna martie, de peste 373.000 de validări. Spre comparație, în martie 2019, au fost înregistrate aproape 584.000 de validări.

Mai multe detalii, aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: