Ce a spus Nadia Comăneci la 48 de ani de la primul 10 din istoria olimpică a gimnasticii

Sursa foto- x

La 18 iulie 1976, la Montreal, regina gimnasticii românești, Nadia Comăneci, intra în istoria sportului mondial, devenind prima gimnastă din istoria olimpică care a obținut punctajul perfect de 10 pentru un exercițiu impecabil executat la paralele.

Era primul 10 din istoria olimpică a gimnasticii. ”Acesta a transformat-o pe sportiva din România într-o adevăratălegendă. Inițial, Nadia și antrenorul Bela Karolyi s-au uitat confuzi la tabela de marcaj când aceasta a indicat 1.00, deoarece tabela nu era pregătită pentru a înregistra prima notă de 10 din istoria Jocurilor Olimpice”, notează, într-o postare aniversară în pagina sa de Facebook, Ambasada Statelor Unite la București.

Potrivit regulilor de punctaj al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, nota maximă posibilă era 10, dar atunci se considera că este imposibil de atins. Înainte de JO de la Montreal, firma Omega, sponsor oficial al competiţiei, i-a chestionat pe responsabilii Comitetului Internaţional Olimpic despre numărul de cifre necesar pentru tabela de scor. Răspunsul a fost că sunt suficiente trei cifre, deoarece nota 10 va fi imposibil de primit de către vreun gimnast.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: