VIDEO Adrian Câciu, strategia pentru fonduri europene. Care este valoarea contractatelor până în septembrie

sursa: facebook

Invitat în platoul  Puterea Știrilor, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că este optimist în privința viitorului absorbției fondurilor europene în România. Până în prezent, România a încheiat contracte în valoare de 15 miliarde de euro și are în curs de semnare alte 6 miliarde.

„Eu zic că stăm optimist! Da, încă o dată aveam zero apeluri deschise, zero proiecte depuse, sunt 52 de miliarde de euro. Contravaloarea proiectului este mai mare decât valoarea alocată României. Și aici va trebui să vedem în primul rând să le evaluăm pe toate și dacă este cazul, să asupra contractăm și să găsim o sursă de finanțare ieftină, ca să nu vină pe bugetul de stat, pe de o parte, pe de altă parte, contracte de 15 miliarde de euro încheiate, 6 miliarde în curs de semnare. Din ceea ce am la momentul acesta, ca situații, undeva la sfârșit de septembrie o să avem 25 de miliarde de euro contractate și sper ca la final de an 30-40 de miliarde de euro contractăm. Mi-aș dori mult, pentru că nu-i pentru mine, e pentru România.

Dacă noi am reuși să avem o contractare de 30 ș 40 de miliarde de euro și absorbția pe care noi vom avea în 2026 va fi una pe măsură, pentru că ai deja proiectele în implementare. Dacă nu contractezi ce să implementezi?” a declarat Câciu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: