Taxe mai mari pentru pasagerii navelor de croazieră. Barcelona cere bani de la turiștii care fac escală în oraş

Sursă foto: Freepik

Supraturismul din marile orașe europene aduce tot mai multe taxe pentru turiști. Barcelona va majora taxele pentru pasagerii navelor de croazieră care vizitează metropola pentru mai puțin de 12 ore. Anunțul a fost făcut de primarul Barcelonei Jaume Collboni în publicația spaniolă El Pais.

În prezent, taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care vin în Barcelona este de 7 euro. Primarul Jaume Collboni nu a spus însă cu cât va fi majorată.

Primarul Barcelonei: E o utilizare a spațiului publiv fără niciun beneficiu pentru oraș

„Vom majora, substanţial, taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş. În cazul pasagerilor navelor de croazieră care fac o escală mai mică de 12 ore există o utilizare intensivă a spaţiului public fără niciun beneficiu pentru oraş şi un sentiment de ocupare şi saturaţie. Vrem să avem un turism care este respectuos cu destinaţia”, a precizat Jaume Collboni, primarul Barcelonei, pentru cotidianul El Pais.

Turiștii, buni de plată pentru proiecte locale

Mai mult, primarul Barcelonei a mai spus pentru aceeași publicație că turiștii sunt cei care ar trebui să plătească pentru proiecte locale, şi nu contribuabilii locali. O astfel de propunerea va trebui acceptată de guvernul regional catalan.

Tot mai mulți turiști, tot mai multe proteste

Tot mai multe proteste au fost organizate în ultimele săptămâni în Spania. Locuitorii din Malaga, Barcelona și Insulele Canare organizează tot felul de mișcări pentru a alunga turiștii: de la proteste cu pistoale cu apă la sloganuri precum „Insulele Canare nu mai pot”. Sub acesta a fost lansat un apel la un protest recent din Tenerife. Localnicii vor să stopeze construirea complexurilor hoteliere.

Închirierea de apartamente pentru turiști, interzisă până în 2028

Primarul Barcelonei Jaume Collboni a anunțat luna trecută că Barcelona va interzice închirierea de apartamente în scop turistic, până în 2028. Este o altă măsură prin care edilul vrea să oprească creşterea costurilor cu locuinţele şi să facă oraşul accesibil rezidenţilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: