Coaliţia se reuneşte luni, pe agendă fiind teme economice

Sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

Coaliţia de guvernare se reuneşte, luni, de la ora 16.00, pe agenda discuţiilor fiind teme economice. Este prima întâlnire a liderilor PNL şi PSD, după atacurile reciproce din ultima perioadă, în urma prezenţei lui Nicolae Ciucă, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la Summit-ul NATO de la Washington, dar şi anunţul lui Ciucă privind intrarea în cursa prezidenţială. Liderul PNL a început, de altfel, turneul prin filiale pentru candidatura la prezidenţiale, în timp ce PSD urmează să se întrunească, pe 24 august, în Congres, pentru alegerea noii conduceri a partidului şi pentru stabilirea candidatului pentru şefia statului.

Săptămâna trecută, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale, dar trebuie să obţină aprobarea partidului, precizând că va merge în filialele partidului pentru a discuta despre candidatura sa. El arăta că ”în acest moment” un proiect privind un candidat comun al PNL şi PSD ”nu mai poate să se deruleze”.
”Vreţi să vă dau o ştire? (…) În momentul de faţă, sigur, ar trebui să am o decizie a partidului, să am o decizie în Consiliul Naţional, dar în momentul de faţă –  dacă tot aţi venit până la Washington şi suntem aici, în această vâltoare a tot ceea ce se întâmplă şi în Statele Unite şi în România – voi candida pentru că sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, dar, înainte de toate, trebuie să obţin aprobarea partidului şi de aceea, în perioada imediat următoare, ca să nu mai lăsăm loc la discuţii, voi merge în toate filialele PNL să îmi câştig încrederea şi votul de la Partidul Naţional Liberal”, a declarat Nicole Ciucă, într-un interviu acordat postului Antena 3.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a ironizat anunţul lui Nicolae Ciucă privind candidatura la alegerile prezidenţiale.
Întrebat când va face anunţul privind candidatura la prezidenţiale, Ciolacu a declarat: ”Cu certitudine nu când mă duc la Washington. Când am văzut prima oară am crezut că s-a înscris la conferinţa democraţilor în acest pentru înlocuirea preşedintelui Biden. Dacă va fi nevoie de acest anunţ, o să-l fac cu certitudine în România”.
Chestionat despre un eventual tandem Nicolae Ciucă – Klaus Iohannis, Ciolacu a afirmat: ”Da, da, închipuirea performanţei”.
De altfel, liderul PSD a spus despre preşedintele Iohannis că nu a fost un preşedinte independent şi apolitic şi că s-a implicat în viaţa politică şi în campaniile electorale, alături de PNL, dar şi că a atacat PSD şi pe el, personal.
Întrebat despre prezenţa preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, la Summit-ul NATO, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi dacă l-a deranjat faptul că şeful statului l-a prezentat pe liderul PNL oficialilor, Ciolacu a spus: ”Nu vreţi să îl întrebaţi pe domnul preşedinte? Vi s-a părut că 10 ani de zile, domnul preşedinte Iohannis a fost un preşedinte independent? Vi s-a părut că domnul Klaus Iohannis, 10 ani de zile, a fost un preşedinte apolitic? Vi s-a părut că domnul Klaus Iohannis nu s-a implicat în viaţa politică şi în campaniile electorale, alături de PNL? În cei 10 ani de zile. Domnul Klaus Iohannis nu s-a implicat în campaniile PNL? Domnul preşedinte Klaus Iohannis nu a atacat PSD şi impliciat, pe mine, personal?”, a afirmat Ciolacu.
Replica lui Nicolae Ciucă a venit la scurt timp. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a spus despre ironiile PSD la adresa candidaturii sale la prezidenţiale, că asta înseamnă că undeva deranjează şi orice astfel de abordare este una din care trebuie să înţelegem că a început campania şi competiţia electorală.
”Asta înseamnă că undeva deranjează şi faptul că au început deja aceste ironii care sunt nesemnificative, sutn chesti imici, pentru mine, nu este prima dată ,nu este nici ultima dat, ca atare orice astfel de abordare este una din care trebuie să înţelegem că a început campania şi competiţia electorală, motiv pentru care mergem înainte”, a spus liderul PNL.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: