Europol: Pirateria informatică şi exploatarea sexuală a copiilor, cele mai îngrijorătoare tendinţe în online

Sursa foto: Pexels

Un raport publicat luni de către Europol, agenţia europeană a forţelor de poliţie, arată că pirateria informatică, exploatarea sexuală a copiilor şi fraudele financiare sunt tendinţele cele mai îngrijorătoare atunci când vine vorba despre infracţionalitate cibernetică în Uniunea Europeană. 

Astfel, Europol avertizează, de asemenea, că inteligenţa artificială joacă un rol tot mai important în faptele cu caracter penal comise în mediul online, informează DPA, preluat de Agerpres.

Milioane de cetăţeni în UE sunt zilnic victime ale infracţionalităţii cibernetice, a menţionat instituţia UE cu sediul la Haga.

Infractorii vizează tot mai mult întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), entităţi care în general sunt mai slab echipate împotriva atacurilor ransomware, mai indică raportul Europol.

În acelaşi timp, Europol subliniază că numeroşi utilizatori online cad victime diverselor forme de fraudă financiare.

Pe de altă parte, agenţia europeană a forţelor de poliţie, trage un semnal de alarmă în legătură cu infracţiunile cibernetice comise cu ajutorul inteligenţei artificiale, instrument ce constituie tot mai mult o provocare semnificativă pentru autorităţile de aplicare a legii.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: