Raluca Turcan: Programul ”Masă la şcoală” trebuie şi va fi generalizat în toate unităţile de învăţământ

Sursa foto- x

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, afirmă marţi că Programul ”Masă la şcoală” trebuie şi va fi generalizat în toate unităţile de învăţământ, ea precizând că se bucură că reprezentanţii USR au ajuns şi ei la concluzia că programul este unul deosebit de util, după ce, în urmă cu 11 ani, când a elaborat şi depus în Parlamentul României proiectul legislativ pentru demararea programului ”Masă la şcoală”, puţini au fost cei care au susţinut demersul său.

”Programul ”Masă la şcoală” trebuie şi va fi generalizat în toate unităţile de învăţământ! În urmă cu 11 ani, când am elaborat şi depus în Parlamentul României proiectul legislativ pentru demararea programului ”Masă la şcoală”, puţini au fost cei care au susţinut demersul meu. Dimpotrivă, au fost mai mulţi cei care s-au opus spunând că nu-i oportun sau că măsura nu are eficienţă împotriva abandonului şcolar. Mă bucur că reprezentanţii USR au ajuns şi ei la concluzia că programul este unul deosebit de util şi trebuie extins la nivel naţional”, a scrie ministrul Culturii, într-o postare pe Facebook.

”Domniile lor ar trebui, însă, să recunoască că numai după venirea PNL la guvernare programul a trecut de la un proiect pilot, aplicat pe un număr restrâns de numai câteva zeci de şcoli, la un Programul Naţional, redenumit „Masă sănătoasă”, care se desfăşoară în 1.223 de unităţi de învăţământ cu peste jumătate de milion de beneficiari”, mai afirmă Turcan.

Ministrul precizează că ”diminuarea abandonului şcolar şi creşterea calităţii vieţii elevilor este un obiectiv major al PNL”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: