Bogdan Stoica: Ce treabă au progresiștii cu Educația

Bogdan Stoica

Băi, dar ce frumos se tace pe subiectele de dezbatere națională. Ce metodă subtilă de dezangajare. Dacă nu mi-ar fi scârbă până la vomă, aș fi într-o stare aproape admirativă.

Avem un dubios, cu o școală neacreditată, care a fost prins în flagrant în fundul unui copil. Dubiosul avea însă un PR personal de excepție și anturaje extrem de sofisticate și de nobile, dovadă că că atunci când a mai fost prins cu interesul băgat pe undeva poliția i-a acoperit faptele cu faimosul „nu avem indicii, nici dovezi”. De parcă părinții ăia făceau reclamații  de demenți decadenți ce erau, plictisiți fără necazuri.

Anturajele nobile ale pedofilului tac, zilele astea. Cu excepția Maiei Morgenstein, nici măcar un „n-am știut” nu se aude. Îți spune lumea că miroși a rahat, că ai plecat de la baie cu el întins pe gambă, iar tu mergi maiestuos înainte, de parcă n-ai făcut niciodată caca. Speri, probabil, să ajungi repede acasă să te schimbi și să negi că s-a întâmplat vreodată.

Aceiași oameni sunt însă foarte sonori pe celălalt subiect al momentului: profesorul universitar îmbrăcat în fustă. Lasă hate-ul, nici o glumă nu mai poți să faci pe tema asta că sar ăștia în sus spunând că e libertate, că e democrație, că incluziunea e ceva nobil, că nu ai voie să. Și asta are un efect: autoritățile nici măcar nu se gândesc să investigheze dacă nu cumva fusta profesorului era prea scurtă. Să nu cumva să se zică despre ei că sunt retrograzi, anti-europeni.

Trebuie să recunoști că e interesant: avem două personaje care interacționează cu copii și cu tineri în mediul educaționale având preocupări vădite de a fi percepuți în primul rând ca având o anumită sexualitate. Unul a sărit gardul legii, iar la celălalt nu știm. Despre cel rău comunitatea de susținători nu vorbește, iar pe al doilea îl glorifică. Iar asta îmi dă o stare foarte proastă. Îmi dau seama că o bună parte din oamenii ăștia nu au nici o limită morală, tot ce-i interesează este integrarea cu forța în comunități, indiferent dacă acestea îi resping sau nu. Au ales copiii ca vehicul pentru că-s naivi și educația pentru că e onorabilă, nu pentru că le pasă de copii sau de educație.

Pare că pe viitorii părinți îi așteaptă vremuri grele, și că votul de la toamnă va conta foarte mult. Să vedem dacă oamenii vor fi atenți la nuanțele astea.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: