Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale

Sursa foto- x

Ministerul Energiei a publicat vineri raportul Corpului de Control privind faptele descoperite la Complexul Energetic Valea Jiului, înființat în urmă cu mai puțin de un an.

În perioada 08.07 – 12.07.2024, o echipă de inspecție din cadrul Direcției Servicii Interne, Serviciul Inspecție, organ de control de la nivelul Ministerului Energiei, a desfășurat o misiune specifică la nivelul Societății Complexul Energetic Valea Jiului S.A.

Misiunea a vizat verificarea modului în care s-a realizat recrutarea/angajarea/ promovarea personalului, prezența/pontajul angajaților (inclusiv suspendări CIM, concedii medicale), respectiv alte drepturi de personal.

Concluzii principale rezultate în urma verificărilor:

1) În referire la activitatea de recrutare / selecție a personalului, a rezultat necesitatea intervenției asupra documentelor procedurale, în sensul completării acestora în vederea creșterii nivelul de transparență și al acurateții procesului de selecție.

2) Cu privire la promovarea personalului, s-a desprins necesitatea completării documentelor procedurale cu prevederi concrete constând în algoritmi / etape de evoluție profesională fundamentate pe criterii de competență / studii / vechime în specialitate.

3) Referitor la suspendarea raporturilor de muncă, a rezultat faptul că sunt angajați care au solicitat suspendarea CIM, de regulă anual și în special pe timpul verii, pentru rezolvarea unor probleme personale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: