FBI doreşte să îl audieze pe Trump în cadrul anchetei privind tentativa de asasinat

Sursa foto: Facebook

FBI încearcă să îl audieze pe fostul preşedinte Donald Trump în ancheta sa privind tentativa de asasinat pentru a obţine o declaraţie a victimei – o parte standard a anchetei, deoarece este victima unei infracţiuni, a declarat un oficial american, citat de CNN.

De asemenea, FBI a precizat joi într-un comunicat că anchetatorii continuă să examineze fragmente de gloanţe şi alte dovezi în atacul asupra lui Trump la mitingul său din Pennsylvania din această lună, dar că agenţia a considerat întotdeauna împuşcăturile o tentativă de asasinat asupra fostului preşedinte.

Biroul a emis declaraţia ca răspuns la întrebările presei privind mărturia directorului FBI, Christopher Wray, făcută miercuri în Congres, în care acesta a declarat că există încă „unele întrebări” cu privire la faptul dacă Trump a fost lovit de un glonţ sau de şrapnel.

Îndoielile cu privire la rana lui Trump au stârnit reacţii politice negative. Trump a declarat că „a încasat un glonţ pentru democraţie” şi l-a atacat pe Wray pe Truth Social în legătură cu mărturia sa. „Nu a fost sticlă, nu a fost şrapnel. Spitalul a numit-o ‘rană de glonţ la ureche’ şi asta a fost. Nu e de mirare că FBI-ul, cândva celebru, a pierdut încrederea Americii!”, a comentat Trump.

De asemenea, campania lui a respins orice insinuare a unei ipoteze contrare. „Oricine crede această conspiraţie de rahat este fie deficient mintal, fie răspândeşte în mod deliberat minciuni din motive politice”, a declarat consilierul lui Trump Steven Cheung pentru CNN.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: