CNP-ul fiscal, soluția Guvernului pentru evaziune. Magazinele online și serviciile, sub lupa Finanțelor

Facebook/ANAF
Sursa foto: Facebook/ ANAF

Noua soluţie gândită de executiv ca să reducă evaziunea fiscală din domeniul serviciilor şi al comerţului online, implică un CNP fiscal pentru clienți și o recompensă din partea statului pentru cei care cer bon fiscal. Astfel, speră Guvernul, afaceri precum spălătoriile auto, saloanele de cosmetică sau magazinele online vor fi presate să nu mai facă evaziune fiscală chiar de către proprii clienți. Măsura ar urma să intre în vigoare chiar de la 1 ianuarie 2025.

Finanţele s-au gândit să pună presiune pe firmele din domeniul serviciilor, cum ar fi saloane de înfrumuseţare sau îngrijire corporală, frizerii şi spălătorii auto să dea bon fiscal apelând chiar la clienţii acestor afaceri.

Dacă vor cere bonul, românii vor fi recompensați de stat, cu o condiție: să-şi folosească CNP-ul sau un așa-zis CNP fiscal, pe care îl va obţine de la ANAF.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: Un procent din aceste bonuri, din valoarea acestor bonuri fiscale, devine credit fiscal. Ce înseamnă credit fiscal? Înseamnă că omul are posibilitatea fie de a i se returna banii pe care i-a obţinut de pe urma bonurilor fiscale sau poate să compenseze cu alte taxe şi impozite pe care le datorează statului.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: