JO: Date personale ale sportivilor israelieni, divulgate în social media

Jocuri Olimpice
Sursa foto: Unsplash

Datele personale sensibile ale sportivilor israelieni care participă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost divulgate vineri pe reţelele de socializare, iar Oficiul francez de combatere a criminalităţii informatice (Ofac) a fost rugat să le elimine de pe mediile vizate, relatează, sâmbătă, AFP, citând surse apropiate de acest caz.

Aceste informaţii personale, inclusiv rezultatele analizelor de sânge, precum şi autentificările şi parolele de acces la diverse servicii, au fost difuzate vineri pe un canal al serviciului de mesagerie criptată Telegram, a declarat o sursă din poliţie. În ziua precedentă, a adăugat aceeaşi sursă, alte date privind sportivii israelieni care au fost sau sunt în armată au fost, de asemenea, divulgate ilegal pe reţele, inclusiv Telegram.

Pentru a pune capăt acestui „doxxing”, practica de a dezvălui informaţii care pot identifica pe cineva online, platforma Pharos de raportare a conţinutului ilegal pe net a sesizat Ofac, astfel încât acest oficiu să poată obţine ştergerea conţinutului în cauză de pe reţelele vizate, a declarat o sursă apropiată cazului.

Citeste mai mutl AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: