Eurostat: Rezervările turistice online au crescut cu 28,3% în primul trimestru

Sursa foto: Pixabay
Turiştii au petrecut în primul trimestru din acest an aproximativ 123,7 milioane de nopţi în spaţii de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group şi Tripadvisor, în creştere cu 28,3% faţă de perioada similară din 2023, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Platformele de turism continuă să raporteze valori lunare record: în ianuarie 2024, turiştii au petrecut 33,3 milioane de nopţi în spaţii de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor online, un avans de 16,7% faţă de ianuarie 2023. În februarie au fost 41,2 milioane de nopţi (o creştere de 19% comparativ cu februarie 2023), iar în martie – 49,2 milioane de nopţi – o expansiune de 48%.

Datele statistice reprezintă rezultatul acordului dintre Comisia Europeană şi cele patru platforme private de economie colaborativă, încheiat în martie 2020.

Anul trecut, cele mai populare regiuni pentru spaţii de cazare închiriate pe termen scurt prin intermediul platformelor online în UE au fost Andaluzia în Spania (35,6 milioane de nopţi), Jadranska Hrvatska în Croaţia (32,6 milioane) şi Provence-Alpes-Cote d’Azur în Franţa (24,9 milioane de nopţi). Spania şi Franţa au fiecare câte şase regiuni în top 20, Italia cinci, Portugalia două şi Croaţia una.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: