Se limitează cash-ul în toată Uniunea Europeană ! Economist român: „Există pericolul tulburărilor sociale”

Sursa foto: X

O prevedere menită să consolideze legislația contra spălării banilor a fost convenită la nivelul Parlamentului European.

Acordul se referă la limitarea plăților în numerar la maximum zece mii de euro, o lovitură pentru cetățenii anumitor state europene, obișnuiți cu plăți cash nerestricționate.

„Acest acord va garanta că escrocii, crima organizată și teroriștii nu își vor mai putea legitima profiturile prin intermediul sistemului financiar”, a spus ministrul belgian de Finanțe, Vincent Van Peteghem, a cărui țară deține președinția semestrială rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Comisarul european pentru Servicii Financiare și Piața de Capital, Mairead McGuinness, a salutat, la rândul lui, ceea ce a numit „un important pas în lupta împotriva banilor murdari în UE”.

Economist român: „Există pericolul fracturilor sociale”

„Am avut curiozitatea să mă uit cât este economia subterană în România. Conform statisticilor, la începutul anului 2023 era 29% din PIB. Dacă aplicați la vreo 320 de miliarde, veți vedea câteva zeci de miliarde de euro bune. La nivelul Uniunii Europene, media economiei subterane este undeva la 17%. Practic, noi suntem în top trei. Pe primul loc sunt bulgarii, urmează croații și, imediat după, România și Ungaria.”, a spus economistul Dacian Palladi.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL