Olympics.com i-a găsit lui David Popovici o nouă poreclă, după finala formidabilă de la 200 m liber

Sursa foto: Facebook

David Popovici (19 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, după o cursă cu un final dramatic.

Jurnaliștii de la site-ul oficial al Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris i-au găsit lui David Popovici și o nouă poreclă, după finala de la 200 de metri liber: „Skinny Legend (n.r. legenda subțire, cu referire la fizicul înotătorului român)”.

„David Popovici se chinuie să pornească un microfon. ‘Apasă și ține apăsat? Instrucțiuni neclare’, glumește el odată ce reușește să facă sistemul de sunet să funcționeze. Pentru un om care iubește simplitatea în tot ce face, este o frustrare de moment într-o noapte de altfel fabuloasă la Paris 2024, în urma căreia a devenit primul înotător român care câștigă un aur olimpic.

Popovici și-a permis câteva momente de bucurie neînfrânată, lovind apa după ce și-a văzut numele cum apare în topul clasamentului în cursa de 200 metri liber, în Paris La Defence Arena, pe 29 iulie. Celebrarea sa a fost, cu toate acestea, temporară.

Jumătate de oră mai târziu, ‘Skinny Legend’ și-a revenit la normal: meditativ, rezervat și, mai presus de toate, în control asupra emoțiilor sale.”, au scris cei de la olympics.com.

De-a lungul timpului, David Popovici a mai fost poreclit „Racheta”, „Regele David” sau „Delfinul”.

David Popovici, care i-a adus prima medalie României la JO 2024, va mai evolua la Paris şi în proba de 100 m liber, ale cărei serii sunt programate marţi (12:15), când vor avea loc şi semifinalele (21:30).

David Popovici a recuperat extraordinar pe ultimii 50 de metri ai finalei de la 200 de metri liber și s-a impus cu doar două sutimi de secundă în fața britanicului Matthew Richards.

„A fost o luptă de câini, fix aşa aş descrie-o. Pe ultimii 50 de metri l-am văzut pe american că e în faţa mea. Chiar dacă nu te uiţi la ei îi simţi acolo în ceafă. Chiar dacă nu m-am uitat la ei, nu mi-am permis nici pentru o secundă să o las moale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: