Bogdan Stoica: Pariu pe mușamalizarea scandalului de la SNSPA

Bogdan Stoica

Vreo 600 de studente au semnat încă de acum cinci ani o petiție pentru schimbarea codului etic la SNSPA. Nu s-a întâmplat nimic. Iar asta înseamnă că toți știau. Toți, de la rector la femeia de serviciu. Asta ca să o lămurim repede.

La fel de repede îți recomand să observi că, deși presa este plină de jurnaliști care au terminat SPSPA, nici una din vocile care vorbesc despre comportamente abuzive ale profesorilor nu vine din presă. Ba, dimpotrivă: mulți jurnaliști încă bântuie holurile facultății, în căutare de doctorate pe care nu le verifică nimeni dacă-s plagiate, ca pe cele ale politicienilor.

E tăcere și din partea membrilor guvernului, parlamentului, personalului din poliție, procuri, polițiști judiciariști, judecători, grefieri, funcționari din instituții de protecție și asistență a femeilor abuzate. Nici nu ai idee cât de mulți oameni au pornit în viață cu sprijin politic și cu SNSPA-ul, pentru că profilul ăsta vag de comunicare se potrivește în CV și pentru un funcționar de registratură, și pentru o secretară, și pentru un purtător de cuvânt. Plus că e e o facultate ușoară, nici nu se simte dacă o faci. Eu am un prieten prost: a rămas la fel de prost și după facultate. Un nenorocit pe care l-am cunoscut mai demult, de profesie sifon și martor cu identitate falsă – e tot absolvent de SNSPA. Problema cu oamenii ăștia e că sunt peste tot prin presă și instituții. Dacă o studentă ar fi reclamat facultatea pentru abuzurile lui Bulai și ale altora, ar fi fost ca și cum s-ar fi dat singură în consemn „rețineți și evitați” pe oriunde și-ar fi căutat un job.

Ca să rezum, că mă enervez foarte tare când văd gunoaie de bărbați care au nevoie să forțeze femeile să facă sex cu ei și lepre care îi susțin tăcând: n-o să aflăm nimic important și nu o să se întâmple nimic notabil dacă anchetele administrative sau judiciare care vor avea loc vor fi făcute de oameni care au absolvit SNSPA. Mormanul de rahat sexual de acolo e mare ca aisbergul care a scufundat Titanicul: la suprafață abia de-l vezi, iar în adâncuri e imens. Iar lângă mai sunt și alții. Că na, sunt mai multe facultăți pe care tinerele atrăgătoare le preferă. Și multe joburi de presă, marketing, PR și comunicare în care se întâmplă lucruri similare de 30 de ani. Scandalul sexual care ar putea urma ar fi mai mare decât mitingul din 10 august. Cine crezi că vrea așa ceva? Ce, vrei să nu se mai țină alegerile?

 

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: