Românii muncesc la fel, dar rămân mai puțini bani pe card dacă se compară cu un european din Germania

Sursa foto- pixabay

Muncim la fel, însă la final de lună ne rămân mai puțini bani pe card dacă este să ne comparăm cu un european din Germania. Poate părea imposibil, însă există scenarii în care acest lucru se întâmpla.

Un nou studiu dezvăluie impactul considerabil al taxelor și contribuțiilor sociale asupra veniturilor românilor. Din fiecare 100 de lei câștigați, unui român îi rămân doar 53,7 lei după plata dărilor.

Institutul Economic Molinari a realizat un studiu care scoate la iveală povara fiscală semnificativă pe care o suportă românii. România se situează în partea superioară a clasamentului Uniunii Europene în ceea ce privește povara fiscală asupra salariilor medii.

Românii au lucrat până pe 19 iunie pentru a-și plăti dările către stat, această dată fiind cunoscută drept „ziua libertății fiscale”. De-abia după această dată, angajații încep să lucreze pentru ei înșiși.

Pentru a obține o putere de cumpărare reală de 100 de euro, un salariat român mediu trebuie să plătească 87 de euro în impozite și contribuții. În comparație, în Franța această valoare este de 118 euro, în Belgia 115 euro, iar în Austria 113 euro.

Media UE este de 84 de euro, ceea ce plasează România peste această medie. 19 iunie este ziua libertății fiscale pentru un român, momentul în care angajatul termină de plătit taxele și începe să lucreze pentru propriul beneficiu, arata jurnaliștii de la economedia.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: