Zece e-mailuri primite de procurori în legătură cu cazul lui Alfred Bulai, după apelul public făcut în urmă cu o zi

Sursă foto: snoop.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat, miercuri, că au primit zece e-mailuri după apelul public făcut către persoanele care au date despre acuzaţiile de hărţuire sexuală la adresa profesorului Alfred Bulai din cadrul SNSPA. Ei precizează că cele zece mailuri nu echivalează cu zece plângeri şi anunţă că nu au primit nicio referire cu privire la presupuse fapte comise de profesorul Marius Pieleanu.

”Am primit în jur de zece mailuri. Zece mailuri nu echivalează cu zece plângeri. Nicio referire la prof. Pieleanu până acum”, au transmis, miercuri, oficialii Parchetului.

Referirea la sociologul Marius Pieleanu are loc în contextul în care, în mediul online, studente sau foste studente ale SNSPA au afirmat că şi el ar fi avut atitudini considerate nepotrivite.

Pieleanu a fost acuzat şi de către fpstul ministru al Justiţiei Ana Birchall, într-o postare pe Facebook.

”«Aş vrea să te vizualizez epidermic», «vreau să te fac vedetă», «eşti prea frumoasă ca să fim amici». Când eu eram hărţuită sexual de sociologul-profesor-star TV-făcător de sondaje Marius Pieleanu în 2008, unde erau marii bărbaţi de stat să mă apere? (…) Toţi ştiau şi nimeni nu a zis nimic (…) Toţi ştiau. Profesorii de la SNSPA ştiau că atât Bulai, cât şi Pieleanu sunt doi prădători sexuali. Colegii din PSD ştiau de la mine ce mi-a făcut Pieleanu”, a scris Birchall pe reţeaua de socializare.

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris, luni, site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

Poliţia Capitalei a deschis, luni, un dosar de cercetare penală pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”, după acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai, iar, marţi, acesta a fost suspecndat din toate activităţile didactice şi din toate funcţiile deţinute la SNSPA.

De asemenea, instituţia anunţă, marţi, că a luat act de cererea sa de pensionare, începând cu 1 octombrie, dar ancheta Comisiei de Etică va continua, ”cu sau fără participarea” profesorului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: