Mircea Geoană își pune singur piedici: cina cu PSD și toate gafele politice

Mircea Geoană, sursa foto: Facebook

Mircea Geoană vrea să joace rolul de independent politic, deși toată viața sa a trăit din funcții politice. De asemenea, acesta are funcția de secretar general adjunct la NATO, care este o altă funcție politică, nu a ocupat-o prin vreun concurs.

Mircea Geoană, independentul

Mircea Geoană a încercat să lase în urmă trecutul său politic și eticheta de pierzător la alegeri și s-a promovat ca independent și secretar general adjunct al NATO. Pentru alegerile prezidențiale din 2024, Geoană și-a pregătit campania electorală ca independent, folosindu-se de ONG-ul „România Renaște”, controlat de apropiații săi.

„Candidat independent o să fiu 100%. Nu există nici măcar o ezitare din partea mea. Mie pauza de politică mi-a făcut foarte bine”, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

Însă oricât a încercat să joace rolul de independent, Mircea Geoană a rămas aproape de PSD, partid care i-a dat funcțiile politice. De altfel, acesta și-ar dori susținerea PSD la alegerile prezidențiale, însă să rămână „independent”. Mircea Geoană și-ar dori să fie un Nicușor Dan care frecvent face turul partidelor pentru a căuta susținere.

Cina cu PSD

Mircea Geoană a făcut o uriașă gafă politică cu mult timp înainte să înceapă campania electorală. Deși vrea să fie independent, acesta se alătură politicienilor din PSD. Mircea Geoană a fost fotografiat la o cină cu Marcel Ciolacu și Victor Ponta. Geoană s-a apărat și a spus că a fost invitat la petrecerea lui Marius Tucă.

Secretarul general adjunct al NATO a comis mai multe greșeli politice cu o singură participare la cină. Și-a distrus imaginea de independent și a demonstrat că rămâne foarte apropiat de partidul care i-a oferit cele mai importante funcții politice. Apoi arată că nu știe să-și aleagă deloc prietenii și că nu s-a rupt de trecutul său.

Marius Tucă este un moderator TV care frecvent a pus NATO într-o lumină negativă. În urmă cu 2 luni, Tucă îi întreba pe români dacă este iresponsabil discursul șefului NATO. Practic, Geoană iese la cină fix cu persoanele care îl critică pe șeful său de la NATO. Emisiunile lui Marius Tucă au avut de multe ori discursuri anti-NATO și a promovat mai multe discursuri anti-NATO sau anti-Ucraina.

Unul dintre invitații lui Marius Tucă a fost chiar H. D. Hartmann, care a declarat că NATO ar pierde în Ucraina.

„Înseamnă război mondial, înseamnă distrugerea NATO (…) Stoltenberg a reușit să transforme propaganda anti-rusă într-o rusofobie (…) Dacă dai voie să atace ținte din interiorul Rusiei creezi o problemă fundamentală pentru că ai spus că NATO nu e în război cu Rusia”, a declarat Hartmann în emisiunea lui Marius Tucă.

Un alt invitat în emisiunile lui Marius Tucă a fost și Ion Cristoiu, care anunța că „războiul e pierdut” în Ucraina, iar NATO ar ieși învinsă pentru că Rusia e mai puternică.

Mircea Geoană stă la masă cu cei care promovează discursurile anti-NATO și ar trebui să dea explicații pentru asta. E de acord Mircea Geoană cu ceea ce promovează Marius Tucă?

Apoi Geoană spune că nu știa cine erau ceilalți invitați, ceea ce e greu de crezut. Secretarul general adjunct al NATO nu poate merge la o cină fără să știe cine participă. Ori echipă lui Geoană este atât de incompetentă încât nu cere lista cu toți invitații, ori Geoană minte așa cum a făcut-o de multe ori în cariera politică.

Marcel Ciolacu, la masă cu Mircea Geoană/ Sursa foto: Antena 3

Geoană, maestrul gafelor

Mircea Geoană, în urmă cu câteva zile, a fost implicat într-un alt scandal, după ce la înmormântarea lui Mihai Caraman (singurul spion român care a penetrat NATO în vremea Războiului Rece) a apărut o coroană de flori trimisă de Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO nu a fost prezent la înmormântare și s-a apărat spunând că nu a trimis nicio coroană. Însă la înmormântarea lui Caraman a fost bunul său prieten din copilărie, Dan Dumitru, fost general DIE. Dragoș Dumitru, fiul lui Dan Dumitru, a fost cununat chiar de Mircea Geoană, și în prezent este detașat SPP chiar la NATO.  Dan Dumitru a fost și el implicat în acțiuni de spionaj în Statele Unite ale Americii pe vremea regimului Ceaușescu. Din nou, Mircea Geoană este prieten și chiar rudă cu cei care i-au spionat partenerii de azi ai României.

În campania pentru alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană a comis două mari greșeli: vizita la Moscova cu câteva luni înainte de vot, unde nici măcar nu s-a întâlnit cu politicieni ruși importanți; și a doua a fost întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vântu, cu câteva zile înainte de votul pentru turul doi.

Ion Iliescu și celebrul „prostănac”

În 2005, într-o ședință PSD, Ion Iliescu a spus despre Mircea Geoană că este un „prostănac”, iar această exprimare a rămas celebră pe scena politică. Iliescu era nemulțumit de declarațiile făcute de Geoană în campania pentru alegerile prezidențiale din 2004.

„Mircea Geoana s-a purtat ca un prostănac între cele două tururi de scrutin ale prezidenţialelor, când s-a dus prin ţară şi a spus că UDMR va fi alături de PSD la guvernare”, declara Iliescu, în 2005.

Fostul președinte și lider PSD considera că Geoană provocase partidului o pierdere importantă de voturi doar cu acele declarații inutile. Iliescu a arătat că Geoană nici măcar nu înțelege mecanismele simple ale politicii.

Într-un alt moment al carierei sale, Geoană a început să spună că locomotiva unui tren are o viteză mai mare decât ultimul vagon. Și în acest caz trebuie subliniat că Mircea Geoană este inginer, nu se poate spune că nu a studiat fizica.

„Faptul că ești parte din piața unică, din UE, din NATO, automat te-ar trage. Nu! Te trage dacă ești ultimul vagon, locomotiva tot timpul va merge mai repede decât ultimul vagon. De fapt și cel care imită nu va fi niciodată mai bun decât originalul”, a precizat Geoană, chiar în emisiunea lui Marius Tucă.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: