VIDEO Victor Negrescu, în cărți pentru funcția de comisar european: „Aici lucrurile sunt diametral opuse”

sursa: facebook

Anunțul oficial cu numele viitorului comisar european se lasă așteptat. Premierul Marcel Ciolacu a dat însă în ultima perioadă o serie de indicii cu privire la cine ar putea fi nominalizat pentru funcție. Șeful guvernului a declarat că negocierile pe portofolii continuă în interiorul familiilor europene. Premierul a anunţat că europarlamentarul PSD Mihai Tudose nu doreşte să meargă comisar, arătând că a avut o discuţie cu acesta, şi a zis că vrea să rămână alături de echipă. „Cu alte cuvinte m-a refuzat”, a mai spus premierul. Despre Victor Negrescu, Marcel Ciolacu a arătat că este o variantă de comisar.

Invitat în platoul Puterea Știrilor, Antonio Amuza, sociolog, spune că acest refuz poate fi considerat un „praf în ochi” aruncat electoratului, sugerând că Tudose nu a performat suficient în cadrul partidului.

„În primul rând, în ceea ce îl privește pe europarlamentarul Mihai Tudose, pare că într-adevăr a refuzat poziția respectivă. Doar că, din punctul meu de vedere, asta e așa, un soi de praf în ochi aruncat electoratului. Dacă vorbim despre un PSD mult mai atent la performanțele din interiorul partidului, Mihai Tudose realmente nu a performat. Adică în Brăila, din câte știu, și în zona respectivă au ajuns la 13 primari, în condițiile în care PNL-ul are aproape 30 sau în orice caz, un scor mult mai mare. Asta ar presupune că, până la urmă, e o decizie perfect asumată, pe baza unor performanțe, unor rezultate sau al lipsei acestora. Deci cred că decizia e mai legată de asta și nu neapărat de niște curtuazii”, a declarat Amuza.

Amuza a subliniat că Negrescu a obținut rezultate remarcabile la alegerile europarlamentare, având un scor personal impresionant și câștigând poziții importante la nivelul Uniunii Europene. Astfel, se bucură de sprijin considerabil și de rezultate notabile, ceea ce îl face un candidat puternic pentru nominalizare.

„Când vine vorba despre Victor Negrescu, acolo lucrurile sunt cred, diametral opuse, pentru că știm foarte bine care a fost scorul personal, aș spune la nivelul alegerilor europarlamentare de la începutul verii. Victor Negrescu împreună cu candidatul independent Nicu Ștefănuță au obținut niște scoruri uriașe și au și obținut câteva poziții interesante la nivelul Uniunii Europene și a consiliului. Deci probabil acolo se bucură de un sprijin și de niște rezultate destul de mari în ceea ce îl privește. Cât despre cea de-a 3-a situație sau al 3-lea punct al discuției noastre, acolo rămâne de văzut în ce măsură contează cu adevărat pentru liderii PSD această poziție”, spune sociologul.

Antonia Amuza a discutat și despre strategia politică a lui Marcel Ciolacu, observând că acesta pare să se distanțeze de ideea unei conduceri colective în PSD, preferând să ia decizii de unul singur. El a remarcat că Ciolacu a devenit mai curajos în raport cu președintele Klaus Iohannis și că încearcă să rămână liderul incontestabil al partidului.

„Cred că e de menționat că Marcel Ciolacu face tot posibilul să rămână cât mai singur în fruntea partidului. Dacă până acum ne-a tot vândut ideea aceasta a unei conduceri colective, pare că toți cei care au stat în fruntea partidului, s-au îndepărtat câteva sute, chiar mii de kilometri de leadershipul organizațional. Ori e perfect normal ca la un moment dat liderul să ia deciziile de unul singur”, a explicat Amuza.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: