Controversa privind participarea pugilistei Imane Khelif la JO continuă. Comitetul Olimpic Algerian depune plângere

Sursa foto: X

Cu doar câteva ore înainte de meciul de box de la Jocurile Olimpice dintre atleta algeriană Imane Khelif şi Anna Luca Hamori, Comitetul Olimpic şi Sportiv Algerian şi-a anunţat decizia de a depune o plângere împotriva unguroaicei, în urma declaraţiilor jignitoare ale acesteia la adresa adversarei sale, pe care a descris-o ca fiind bărbat, pe reţelele de socializare.

Tensiunile sunt mari între tabăra algeriană şi cea maghiară, în contextul în care puglistele Imane Khelif şi Anna Luca Hamori se vor confrunta, sâmbătă, în sferturile de finală ale turneului olimpic la categoria -66 kg (17.22).

Deşi cazul lui Khelif, o luptătoare hiperandrogenă (n.r. – are un nivel ridicat de hormoni masculini. Precum Caster Semenya în atletism.), a fost subiectul unor controverse de la retragerea italiencei Angela Carini în turul precedent, situaţia nu s-a calmat.

În timp ce Carini şi-a cerut scuze, Khelif este acum vizată de Hamori, care o numeşte… bărbat. Aceste atacuri au determinat Comitetul Olimpic şi Sportiv Algerian, după cum se menţionează într-un comunicat de presă, să depună o plângere la CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) „privind o încălcare gravă a eticii sportive şi o încălcare a Cartei Olimpice, la adresa eroinei noastre Imane Khelif, de către un participant la turneul de box de la Jocurile Olimpice Paris 2024”.

De asemenea, organismul precizează că „CIO a emis un ultim avertisment pentru contravenient, cu ordinul de a elimina orice publicaţie defăimătoare la adresa eroinei noastre Imane Khelif. Ne rezervăm dreptul de a-i urmări în justiţie pe toţi cei care au luat parte la această campanie odioasă împotriva campioanei noastre Imane Khelif”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: