Raluca Turcan, despre cazul Alfred Bulai: Lumea politică este extrem de misogină şi de sexistă

Sursa foto: Captură video

Ministrul Culturii Raluca Turcan susţine, în contextul scandalului legat de acuzaţiile de agresiune sexuală la adresa sociologului Alfred Bulai, că lumea politică este extrem de misogină şi de sexistă. ”Orice femeie din politică trece cel puţin prin situaţii de agresiune verbală, grotescă până în măduva oaselor, care te fac să ajungi acasă, să plângi şi să spui dacă merită să rezişti într-o lume unde cei care ar trebui să fie modele ajung să se comporte atât de grobian”, a spus Raluca Turcan la Prima TV.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a fost întrebată, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă a întâlnit în carieră profesori sau politiceni de tipul lui Alfred Bulai.

”În primul rând, toate aceste informaţii scoase la iveală mi-au creat un sentiment de dezgust şi de revoltă despre un aspect grotesc care există în societatea românească. Şi e bine că doamnele, femeile, studentele care au fost agresate s-au adresat poliţiei, pentru că este o chestiune care ţine de poliţie. Îndemn orice persoană care este supusă agresiunii emoţionale sau fizice să se adreseze poliţiei. Experienţele mele personale mi-au confirmat, în toţi aceşti ani de existenţă şi de supravieţuire în lumea politică, că societatea românească este misogină cu porniri sexiste, iar lumea politică este extrem de misogină şi de sexistă. De nenumărate ori, la tribuna Parlamentului, femeile sunt jignite până în măduva oaselor, cu tot felul de remarci groteşti, privite cu îngăduinţă şi cu zâmbetul pe buze de bărbaţii din Parlament, unde reprezentarea femeilor este de doar 10%. Ajunge să fie motiv de amuzament între bărbaţi cât de tare au reuşit să jignească o femeie”, a spus ministrul Culturii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: