JO 2024 – Canotaj: Simona Radiş – Aurul bărcii de 8+1 este un rezultat înălţător

Sursa foto: Facebook
Paris – Trimisul special al AGERPRES, Adrian Ţone, transmite: Canotoarea Simona Radiş a afirmat, sâmbătă, după medalia de aur cucerită de echipajul feminin de 8+1 că performanţa obţinută este înălţătoare şi că face parte din cea mai puternică echipă pe care a avut-o România.

„Poate asta este mentalitatea, că 8+1 înseamnă totul. Poate că aşa este la alte persoane, nu la mine. Pentru că proba noastră de suflet este cu siguranţă cea de dublu, acolo ne antrenăm cel mai mult, acolo am suferit cel mai mult tot anul, pentru că a fost greu. Dar cu siguranţă că rezultatul din banca de 8 este unul înălţător, a venit după muncă şi strădanie, a venit după ce am concurat în bărci diferite şi am avut curse întinse. A fost o diferenţă faţă de adversarele noastre, deşi ele au fost mai proaspete şi noi am fost mai obosite, dar am putut să ne facem treaba şi rezultatul nu a întârziat să apară. Cred că sunt în cea mai puternică echipă pe care a avut-o România până în prezent, o echipă tânără, cu forţe fizice şi psihice nemărginite”, a declarat Radiş.

Ea spune că în ediţiile viitoare ale Jocurilor Olimpice, canotajul românesc este capabil să obţină şi mai multe medalii.

„Într-adevăr această performanţă vine după 20 de ani, nu mă gândeam că voi câştiga eu la Jocurile Olimpice, dar este un mare sentiment de mândrie că noi am reuşit astăzi să cucerim această medalie de aur. Este o bucurie care ne motivează şi ne dă încredere, canotajul este pe o scară ascendentă, rezultatele s-au înmulţit, sunt din ce în ce mai bune şi promit foarte mult pentru ediţiile viitoare. Cred că la toate cursele am avut acelaşi nivel de motivaţie şi încredere în forţele proprii şi în echipă. Noi antrenăm totul acasă, nu venim aici nepregătiţi şi sperăm la surprize. Pentru că surprizele nu vin decât dacă le pregăteşti şi munceşti zilnic pentru ele. Argintul de alaltăieri a fost un rezultat foarte bun, ne-a dat într-adevăr un dram de motivaţie în plus, atât nouă, cât şi celorlalte bărci care nu au reuşit să cucerească o medalie, mi-am dorit foarte mult să reuşim”, a adăugat sportiva.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: