COP28: Klaus Iohannis, întrevedere cu John Kerry, reprezentantul special al preşedintelui SUA pentru climă

Sursă foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, duminică o întrevedere, cu Reprezentantul Special al Preşedintelui SUA pentru Climă John Kerry, în marja participării la Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Întâlnirea vine în contextul dorinţei de a extinde componenta legată de schimbări climatice, mediu şi tranziţie verde a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite. În pregătirea COP28 a existat o cooperare foarte bună între România şi Statele Unite pe domenii legate de energia cu emisii reduse de dioxid de carbon sau de managementul eficient al carbonului, mai informează Administraţia Prezidenţială.

În contextul COP28, România se alătură şi la Global Methane Pledge (Angajamentul Global privind Metanul), o iniţiativă susţinută de SUA şi de Uniunea Europeană. Iniţiativa presupune reducerea cu 30% la nivel global până în 2030 a emisiilor de metan, mai spune sursa citată.

La întrevedere, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat importanţa extinderii cooperării dintre România şi Statele Unite în ceea ce priveşte energia cu emisii reduse de dioxid de carbon. De asemenea, a reiterat angajamentul ţării noastre de a coopera strâns cu Statele Unite în dezvoltarea şi implementarea tehnologiei nucleare mai noi, reactoarele modulare mici (SMR-urile).

Preşedintele României a remarcat că tot mai mulţi actori economici şi investiţionali doresc să se implice în a contribui la limitarea şi gestionarea schimbărilor climatice alături de guverne, ceea ce arată că acţiunea climatică poate fi accelerată şi eficientizată. În acest context, şeful statului a subliniat nevoia de a consolida cooperarea cu Statele Unite în ceea ce priveşte economia verde şi în special fabricarea de tehnologii verzi în România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: